2011-01-21 16:43:49• hírek • Póti Orsolya

Ökumenikus imára került sor

A Sant' Egidio Közösség szervezésében péntek délután ökumenikus imára került sor a Római Katolikus Székesegyházban. Ebből az lakalomból a szatmári katolikus, görög katolikus, református, baptista és evangélikus egyházak képviselői szóltak az egybegyűltekhez.

„Ökumenikus ima a keresztyén egyházak egyességéért és békéért" néven került sor péntek délután a szatmári egyházközösségek közös rendezvényére a Sant' Egidio (Szent Egyed) közösség szervezésében. A szatmárnémeti ökumenikus közösség már 16 éve alakult, és rajtuk kívül az országban csak Bukarestben létezik egy hasonló gyülekezetre. A szatmárinak jelenleg 15-20 tagja van, de a tagokon kívül mások is részt vesznek tevékenységeikben.

A Saint' Egidio ökumenikus közösség célja a különböző egyházak közötti falak lebontása a közös imádkozás által, valamint jó kapcsolatok teremtése az egyházak, illetve az eltérő egyházközösségek tagjai és lelkészei között. Rendszeresen szerveznek olyan tevékenységeket, melyek által idős embereken, betegeken, szegényeken és rászorulókon segíthetnek.

A péntek délutáni rendezvényen a szatmári egyházak képviselői tartottak istentiszteletet. Bevezetésképpen az  "Adoremus" kórus énekelt, majd a Sant' Egidio Közösség köszöntőjére került sor.  Ezt követően id. Pallai Béla görög katolikus címzetes esperes elmélkedését hallhatták, majd Keresztúri Sándor Zsolt , a református esperesség képviselőjének elmélkedése következett. Szűcs Sándor baptista lelkipásztor elmélkedés után Gödri Alpár evangélikus-lutheránus lelkész szólt az egybegyűltekhez, az ökumenikus ima pedig Nm. Ft. Schönberger Jenő római katolikus püspök prédikációjával és közös imával zárult.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: