2017-08-20 08:00:24• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Ökumenikus búcsúmeccs Erdődön

Az utóbbi években rendszeresen fociznak egymás ellen, de inkább egymással az erdődi római katolikus és református testvérek.

Mintegy négy évvel ezelőtt egy ökumenikus imahét alkalmával jött az ötlet: rendszeres focidélutánokat szervezhetnek, amelyen összemérhetik erejüket a két felekezet focizni szerető tagjai. Mivel mind a két lelkipásztor: Harsányi László római katolikus esperes és Rácz Ervin református lelkipásztor is szereti a focit, nem volt nehéz megszervezni a rendszeres alkalmat.

Szakács Imre református főgondnok és volt alpolgármester birtoka kitűnő helyszín volt arra, hogy a meccseket és a harmadik félidőt is megszervezzék. Kötetlen beszélgetések, a közösség fejlesztése és az erdődi magyar emberek találkozójának alkalma volt, és lehet ez továbbra is.

A református gyülekezet ezentúl új csapatkapitányt keres, ugyanis Rácz Ervin szeptember 1-től Szigetlankára „igazol”, de ennek a közösségnek továbbra is fenn kell maradnia. Egyébként a búcsúmeccsen, szombaton, 0-2-es félidő után a katolikusok nyertek 5-2-re.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: