2018-07-05 06:22:29• hírek • Bede Emőke

Októberre elkészülhet a nagykárolyi elkerülő út

Szatmárnémetibe és Nagykárolyba is ellátogattak a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselői, hogy személyesen is ellenőrizzék a körgyűrű építési munkálatait.

A CNAIR képviseletében szerdán Szatmárnémetibe érkezett a társaság igazgatója, Narcis Neaga, valamint a két aligazgató, Mihai Basulescu és Cristian Andrei is. A látogatáson emellett részt vett még a kolozsvári Utak és Hidak Regionális Igazgatóságának (DRDP) vezetője, Radu Baruta, a delegációt a  körgyűrűk terepszemléjére pedig Szatmár megye prefektusa, Darius Filip kísérte el. A látogatás során természetesen végig jelen voltak a tervező és a kivitelező cégek képviselői is.



A szatmári terepszemlén a jelenlevők átbeszéltek minden olyan tényezőt, mely akadályozhatja a munkálatokat. A CNAIR vezetője optimistán nyilatkozott az ügyet illetően: Neaga elmondta, hogy a folyamatok jó ütemben haladnak, egyelőre nincsenek olyan faktorok, melyek késleltethetnék a munkát. Mindemellett azonban szeretné továbbra is személyesen felügyelni a folyamatokat, ezért egy hónap múlva várhatóan újra Szatmárra látogat.
 

A delegáció a szatmári terepszemle után Nagykárolyba utazott tovább, ahol az ottani elkerülő út munkálatait is ellenőrizték. A kivitelező cég munkatársai a helyszínen elmondták, hogy jelenleg minden a tervek szerint halad, s ha ez nem változik, akkor 2018 októberében végre elkészülhet az immár 6 éve épülő körgyűrű, melynek eredeti átadási ideje 2014-re volt kitűzve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: