2016-03-18 14:19:09• hírek • Szatmár.ro

Októberben nyit az utolsó gyár az ipari parkban

Egy tartóoszlopot tettek a helyére, ezzel tették le az ipari parkban a G.P. Sofa díványgyárának alapkövét.

Szatmárnémeti polgármestere meghívására a sajtó képviselői is részt vettek a 20 millió eurós befektetéssel megépítendő gyár alapkövének, pontosabban alap-oszlopának a letételekor. Az ipari park a Giuseppe Pavone tulajdonában levő majdani üzem megnyitásával gyakorlatilag megtelt. Mint kiderült, két szakaszban épül majd fel az üzem, előbb egy 50 ezer négyzetméteres csarnok készül el, majd néhány hónap szünet után egy 40 ezer négyzetméteres csarnokot is felépítenek.

Pavone elmondása szerint a gyár megépítéséhez szükséges pénzösszeget saját forrásaikból és bankhitelből állják, a kormánytámogatás megszerzáse túl hosszú folyamat lenne, várakozásra pedig nincs idejük. "Akkora a kereslet a termékeink iránt, hogy nem tudunk várni a gyár megnyitásával" - mondta. Erre amúgy októberben kerül majd sor, s bár az időjárás miatt az építkezéssel egy hónapos késésben vannak, ezt az építkező cég képviselője szerint be lehet hozni és tartani tudják a határidőket.

Jelenleg a G.P. Sofa alkalmazásában 1400 személy áll, az ország több településén van kisebb gyáruk. Szatmárnémetiben először 300 személyt fognak alkalmazni, majd az idő során ezer fölé szeretnének jutni a szatmári alkalmazottak tekintetében.

Dorel Coica polgármester szerint az önkormányzat már most keresi egy újabb ipari park létrehozásának a helyét, hiszen ezzel a gyárral a mostaniban már gyakorlatilag elfogytak a szabad területek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: