2017-07-31 18:03:51• hírek • Szatmár.ro

Októberben kezdenék építeni, 2018 harmadik negyedévében nyitnák a Mega Mallt

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A városi tanácsosok elfogadták a NEPI-bevásárlóközpont városrendezési tervét – októberben kezdődhet az építkezés, az ingatlan-spekulánsokat is leszerelték.

A Szatmárnémeti Helyi Tanács hétfőn tartott rendes havi ülésén a tanácsosok megszavazták a Károlyi úton építendő, a NEPI dél-afrikai befektetési alap tulajdonában levő bevásárlóközpont városrendezési tervét – ezzel pedig végleg megnyílt az út a Mega Mallként emlegetett pláza építésének megkezdéséhez.

Persze a romániai bürokrácia miatt a szó szoros értelmében vett építkezés az optimista jóslatok szerint októberben veheti kezdetét, pedig a Szatmár.ro által megszólaltatott NEPI-képviselő, Nicolaescu Silviu már akár holnap nekikezdene az építésnek – “A tervek megvannak, a pénz megvan, így mielőbb kezdenénk az építkezést”. Amit 2018 harmadik negyedévére fejeznének be, és nyitnák meg a bevásárlóközpontot.

Azt is elárulta, hogy információi szerint a tágas pláza üzlethelyiségeinek nagy részére már bérleti szerződés is van – bár neveket nem tudott mondani. “Ezzel a résszel mások foglalkoznak” – zárta le a témát.

A tanácsülésen a tanácsosok egyöntetűen megszavazták a városrendezési tervet, Kereskényi Gábor polgármester pedig a szatmáriak megvalósuló álmának nevezte a plázaépítést. A most elfogadott városrendezési tervvel már a még reménykedő telekspekulánsokat is sikerült leszerelni, a pláza teljes egészében a NEPI saját tulajdonában levő területére épül.

A NEPI tulajdonában levő bevásárló-központokban többtermes Cinema City mozi található, emellett pedig a szokásos plázás boltok (Deichmann, Takko, H&M, Carrefour, C&A, LC Waikiki, Koton, New Yorker, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Orsay, Kenvelo, Lee Cooper, Tom Tailor, Next, Tommy Hilfiger stb.), valamint gyorséttermek (Subway, KFC) vannak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: