2014-09-23 16:30:16• hírek • Kocsis Zoltán

Október közepén érkeznek Szatmárra az egészségügyi kártyák

Noha országos szinten elkezdődött az egészségügyi kártyák szétosztása, Szatmár megyében még várnunk kell néhány hetet, amíg kézbe vehetjük.

Az Országos Egészségügyi Pénztár és a Román Posta négy évre összesen 8,5 millió eurós szerződést kötött egymással, melynek fejében a postások máris elkezdték szétosztani a közel 13,6 millió darab egészségügyi kártyát.

A Szatmár Megyei Egészségügyi Pénztár tájékoztatása szerint megyénkben mintegy 250.000 kártyát osztatnak majd ki. A negyedmillió kártya kihordása október 14-én kezdődik.

Egészségügyi kártyát minden, 18. életévét betöltött biztosított román állampolgár kap. Ezek nagyjából akkorák, mint a bankkártyák és egy chippel vannak ellátva. A chip tartalmazza majd a kártya tulajdonosának adatait, kórlapját, az eddig felírt gyógyszerek listáját.

Amikor tulajdonosa kézhez kapja, a kártya még inaktív. Akkor aktivizálódik, amikor a tulajdonosa először fordul valamilyen egészségügyi szolgáltatóhoz (orvoshoz, gyógyszerészhez). A tervek szerint egy ideig a régi és az új rendszer párhuzamosan működik majd, ám egy idő után már csak a kártyával fordulhatunk bármilyen egészségügyi szolgáltatóhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: