2013-10-03 16:33:50• hírek • Kocsis Zoltán

Október 20-ig kell elkészülnie a kispiac tejcsarnokának

Szeptember 30-án, hétfőn kezdődött a munka és október 20-án, vasárnapra kell elkészülnie a kispiac tejcsarnokának. A felújítási munkálatok azon nagyszabású beruházás részét képezik, amelynek célja Szatmárnémeti valamennyi piacának modernizálása.

A Szatmárnémeti Városi Tanács augusztus 12-én fogadta el a Közterület-fenntartó Szolgálat piacfelújítási terveit, melynek keretein belül 517.000 lejt fordítanak a megyeközpont négy élelmiszerpiacának modernizálására. Legfőképpen a tejtermékek forgalmazására kialakított csarnokok renoválása létfontosságú, az európai uniós szabványoktól való elmaradás miatt ugyanis idén nyáron több napig nem lehetett házi tejet árusítani a piacokon. A szabályok ráadásul egyre szigorúbbak lesznek.

Az augusztusi határozat szerint 47.000 lejt fordítanak a Nagypiac, 65.000 lejt a Szamos-piac és 75.000 lejt a Kispiac felújítására. Utóbbin hétfőn kezdték el az építkezési munkálatokat. A tejcsarnok két oldalán kibontották a falakat és egy-egy méterrel szélesebben húzzák majd fel - ennek köszönhetően közel harminc négyzetméterrel nő meg a csarnok alapterülete. Az oszlopokhoz és a tetőszerkezethez nem nyúltak, bár utóbbit értelemszerűen bővíteni kell. Az elejét szintén kibővítik, ide vécé és öltöző kerül. A munkások elmondták, a belterületet gumi hatású festékkel festik majd ki. Állítólag légkondicionáló berendezés is kerül bele - a törvény ugyanis előírja.

Szerettünk volna egyéb részleteket is megtudni, ám többszöri próbálkozásunk ellenére sem tudtuk elérni Bozai Voda Cristiant, a Közterület-fenntartó Szolgálat igazgatóját. Kíváncsiak lettünk volna a 17-es lakónegyedben található piac felújításának ütemére is. A tanácsi határozat ezzel kapcsolatban 80.000 lejt hagyott jóvá egy tejcsarnok építésére és további 250.000 lejt a teljes piac felújítására.

A beruházás teljes költségét a Közterület-fenntartó Szolgálat saját bevételeiből fedezi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: