2009-11-03 17:29:25• hírek • Szatmar.ro

Oktató lesz Barrichello

A Williams Hülkenberg tanítójának igazolta le a veterán brazil pilótát.

A Williams istállóról a jól értesültek már hetekkel a hivatalos bejelentés előtt tudni vélték, hogy egy igen érdekes pilótapárossal vág neki a Forma1 következő szezonjának: az újonc Nico Hülkenberg és a korelnök Rubens Barrichello vezeti majd az angol csapat autóit.

Sam Michael technikai igazgató a Reutersnek azt sem titkolta el, hogy a 38 esztendős brazilra azért volt szüksége az istállónak,  hogy a 22 éves német az ő tapasztalatát is felhasználva pallérozódjon. „Egy tapasztalt és erős pilótát szerettünk volna Hülkenberg mellé, aki lehetőleg már rendelkezik futamgyőzelemmel. Nem akartuk, hogy újoncként ne kapja meg ezt a támogatást. Így láthatja, hogyan dolgozik egy győztes pilóta és hogyan motiválja a csapatot is", mondta Michael.

A Williams Barrichellónál alkalmasabb személyt nem is találhatott volna erre a célra, hisz a Jordan, a Stewart, a Ferrari, a Honda és a BrawnGP egykori versenyzője eddig 286 futamon indult - nála több nagydíjon senki nem vett részt a sportág történelmében.  Barrichello eddig 11 futamot nyert és a következő lesz a 18. idénye a száguldó cirkuszban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: