2019-08-27 07:45:57• hírek • Hirado.hu

Okosnadrág segít a hatékony edzésben

Foto: CNN Twitter hírei
Foto: CNN Twitter hírei

A Tribe Wearables görög startup cég olyan csúcstechnológiás ruházat kifejlesztésén dolgozik, amely hatékonyabbá teszi a testedzést.

A cég jelenleg egy olyan edzőnadrágot fejleszt, amely minden egyes mozdulatot érzékel, majd jelzi, hogyan kellene mozogni, hogy minél eredményesebb legyen az edzés, és elkerüljük az esetleges sérüléseket – olvasható a CNN hírei közt.

 

 

A cég alapítója, Demetres Stordopoulos régen kosárlabdázó volt, de egy térdsérülés miatt abba kellett hagynia a játékot 2010-ben.

 

A számítástechnikát tanuló fiút megviselte a hosszas fizikoterápia, és egy biomechanikai laborba tett látogatás arra inspirálta arra, hogy a különleges ruházat elkészítésén dolgozni kezdjen. Abban reménykedett, hogy az okosruhával nyomon lehet majd követni a viselője egészségi állapotát és fejlődését a laboratóriumon kívül is, egyik fő szempontja pedig az volt, hogy a ruha megfizethető legyen a hétköznapi emberek számára is.

 

Egy efféle összetett rendszert azonban nem volt egyszerű mindennapi használatra alkalmassá tenni. Hosszas fejlesztés után azonban sikerült papírvékonyságú érzékelőket megalkotni, amelyekkel a ruhába épített technológia szinte észrevehetetlen.

 

Működési elve, hogy az érzékelők elküldik az összegyűjtött adatokat egy applikációnak, amelyik javaslatot tesz a felhasználónak, milyen mozgást kellene végeznie. A program tanácsokat ad, folyamatos visszajelzéseket küld, és ellenőrzi, hogy a megfelelő intenzitáson végezzük-e az adott gyakorlatot.

 

Stordopoulos azt reméli, a technológiával megelőzhetők lesznek a sportsérülések, és segíteni fog az embereknek az egészségük megőrzésében. Az okosnadrág mellett pedig egy hasonló elven működő edzőpólón is dolgoznak már. 

 

A Harvard Egyetem kutatói nemrég egy robotruhát fejlesztettek ki, amely a hosszú távolságok megtételénél segíti a járást és a futást, viselője ugyanis 4,5 kilóval érzi magát könnyebbnek tőle.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: