2009-06-11 13:05:05• hírek • Gozner Gertrud

Öko-pályázatokat a megyének

Május 22-én vált meg az igazgatói tisztségtől Békéssy Erzsébet a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség volt  vezetője, aki a leváltása óta eltelt időszakban igyekezett befejezni a felügyelete alatt elkezdett projekteket.

Az óvodások elemgyűjtő akciójának szerdai díjazása volt az utolsó kampány amiben részt vettem - tudtuk meg Békéssytől, aki megmaradt az ügynökség keretén belül és a továbbiakban a helyi, országos és nemzetközi környezetvédelmi programiroda munkatársaként fog dolgozni.

2013-ig az Európai Unió komoly összegekkel támogatja az ökológia projekteket, legfőbb célom hatékonynak lenni az új pozícióban, és minél több pályázatot nyerni a megye számára - fejtette ki az ügynökség munkatársa. Békéssy szerint a legfontosabb feladat, hogy egyre több szatmári cég feleljen meg az EU által támasztott környezetvédelmi előírásoknak. Például egy korábban szennyező cég uniós források lévén új, környezetbarát felszereléseket vásárolhat a megpályázott pénzen - magyarázta a szakember.

Június 8-án indult az ügynökség keretén belül egy operatív program magánvállalkozások számára. A megyei cégeknek még nincsenek tapasztalataik az ilyen típusú pályázatok megírásában, ezért fontos hogy minél jobban informálva legyenek és így megfelelő projekteket készítsenek, ebben szeretnék a munkámmal segíteni nekik - tette hozzá Békéssy.

Szeretnénk személyesen felkeresni és tanácskozásokat folytatni az önkormányzatokkal és a helyi civil szervezetekkel, meghallgatni a problémáikat és hozzájuttatni őket a megfelelő finanszírozási programokhoz - zárta mondanivalóját a nemzetközi programiroda munkatársa.

Békéssy Erzsébetet 2005 novemberében nevezték ki az ügynökség élére. Az új igazgató személyéről még nem döntöttek, a beiktatására jövő héten kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: