2010-02-27 15:46:05• hírek • Póti Orsolya

Ökomenikus kórus-seregszemle

Február 27-én, 10 órától  került  sor az immár a tizennyolcadik alkalommal megrendezett ökumenikus kórus-seregszemlére, amelynek helyszíne a Szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyház volt

A kórustalálkozó az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmári  Római Katolikus Székesegyház Kórusa és a Romániai Magyar Dalosszövetség közös rendezvénye volt, amely idén Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója jegyében zajlott.

Muzsnay Árpád, az EMKE elnöke valamint Hársfalvi Ottó, püspöki általános helynök és a Székesegyház  plébánosa nyitotta meg a kórus-seregszemlét. A találkozót Muzsnay, valamint Ghetina Ingrid vezették, a zárszót pedig Fejér Kálmán, a Romániai Magyar Dalosszövettség vezetőségi tagja mondta el.

A 2008-ban alakult Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa kezdte az idei találkozót, amelynek tagjai lelkipásztorok, kántorok, lelkészfeleségek és világiak. A Kórusnak része a Szatmári Református Gimnázium Diákkórusa is.

Az  idei seregszemlére egyébként összesen tizenkilenc kórus jelentkezett, tizenkét Szatmár megyei együttesek mellett többek között négy Máramaros megyei kórus is fellépett. A rendezvény vendégei a mátészalkai Zenebarátok Kórusa és a Tiszavasvári Sibelius Vegyeskar voltak.

A fellépők között volt a Mezőfényi Általános Iskola „Szivárvány" Kórusa, amelynek karvezetője Prógli Éva. A kórus az EMKE megalakulásának 120. évfordulójának megünneplésekor Kolozsváron lépett fel, részt vett több egyházi kórustalálkozón, illetve az iskola és az egyház valamennyi rendezvényén.


Szatmárnémeti Németi Református Egyházközség vegyeskara
Szatmárnémeti Németi Református Egyházközség vegyeskara


A Szatmári Római Katólikus Székesegyház Kórusa
A Szatmári Római Katolikus Székesegyház Kórusa


A Nagybánya-Óvárosi Református Egyházközösség Vegyeskara
A Nagybánya-Óvárosi Református Egyházközösség vegyeskara


A Mezőfényi Általános Iskola "Szivárvány" Kórusa
A Mezőfényi Általános Iskola "Szivárvány" Kórusa


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: