2007-02-10 12:14:31• hírek • Tamás Jakab

Ökomenikus farsangi bál

 Idén a Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség lesz a házigazda.

A Nagykárolyi Magyar Anyanyelvű Történelmi Egyházak esztendőről esztendőre megrendezik a böjti időszak előtti, immár hagyományossá vált farsangi összejövetelt.

Ebben az esztendőben a Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség lesz a házigazdája ennek az ökumenikus rendezvénynek. Már az év elején neki is láttak a szervezésnek, melynek eredményeképpen sikerült megfelelő időpontot és helyszint  találni.  

A kertvárosi Egyház bálszervezői ugyanakkor ez alkalommal egy kis újítást is szeretnének bevezetni a farsangi bál menetébe: a hagyományosan megszokott ünnepi műsor és a tombolázás mellett ez alkalommal festményaukciót is tartanak. Ez az újítás jótékony indíttatású, ugyanis – templomépítő egyházközség lévén – a festmények eladásából származó bevételt az építendő kertvárosi templom és szeretetotthon javára fordítanák. Néhány nagyváradi kortárs festőművész már felajánlott egy-egy festményt erre a nemes célra – remélik, a licitálásra kerülő, többnyire klasszikus ihletésű művek elnyerik a nagykárolyiak tetszését is.

A bálra február 17-én kerül sor. 9 órától kezdődik a vendégfogadás, ezután a köszöntők következnek. Az este folyamán fellép a Collegium Régizenekar, a konfirmandusok,  az IKÉ-sek pedig egy palotás néptáncbemutatót tartanak a kedves egybegyülteknek. A zenéről Feigi János és bandája gondoskodik majd, a rendezvény fővédnöke Bekő Tamás lesz.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: