2013-11-01 09:29:20• hírek • MTI

Klicsko megkezdte elnökválasztási kampányát

Kampányútja első állomásaként Odesszába látogatott csütörtökön Vitalij Klicsko, az UDAR (Ütés) párt elnöke, aki egy hete jelentette be, hogy jelöltként indul a 2015-ös ukrajnai elnökválasztáson.

A profi ökölvívóból lett politikus sportpéldával élve hangsúlyozta, hogy azt szeretné, ha a politikában is, mint minden sportágban lennének szabályok, amelyek nem változnak menet közben. "De sajnos az előttünk álló választások várhatóan szabályok nélküli küzdelmek lesznek" - vélekedett Vitalij Klicsko.

Az UDAR vezetője arra a kérdésre, hogy Viktor Janukovics elnök milyen esetben számíthat "békés nyugdíjra", kijelentette: akkor, ha szabadon engedi Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán miniszterelnököt, és nem hiúsítja meg az Ukrajna és az Európai unió közötti társulási megállapodás aláírását november végén Vilniusban. "Egyelőre sem az előbbi sem az utóbbi ügyben nem látjuk az államfő valódi szándékát" - tette hozzá.

Helyi tudósítások szerint az ellenzéki vezető nagy vonalakban vázolta programjának főbb téziseit, hangsúlyozva, hogy az még nincs véglegesítve. Az ismertetett program főként az ország gazdasági helyzetével foglalkozik, ebből azonban részleteket nem közölt az odesszai média.

Klicsko kampányát egy kisebb incidens árnyékolta be a javarészt orosz ajkúak lakta dél-ukrajnai városban, ahol lényegesen erősebb a kormányoldal támogatottsága, mint az ellenzéké: a politikust egy tucatnyi fiatal fogadta őt és pártját becsmérlő plakátokkal. Az UDAR vezetője próbált szót érteni a fiatalokkal, akik újságíróknak sem voltak hajlandók elmondani tüntetésük célját, majd kijelentette a sajtó képviselőinek, hogy a tüntetők közül egyik sem saját kezűleg készítette a kezében tartott plakátot. Állítása szerint azért jöttek ki "tüntetni" ellene, hogy "keressenek egy kis pénzt".

A közvélemény-kutatások szerint a vezető ellenzéki politikusok közül jelenleg Klicsko a legnépszerűbb az ukrán választók körében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: