2019-09-30 11:47:44• hírek • Bede Emőke

Ökölvívó edzőközpontot alakítanak ki a Gomba-épületben

Nemrégiben a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője, Adrian Aurel Ardelean értékelte az általa irányított intézmény elmúlt egy évét.

űArdelean elmondta, az intézmény költségvetése 2019-ben 1 127 407 lej, melyből 252 047 lej az igazgatóság által nyújtott szolgálatatások ellenértékeként folyik be a kasszába, a fennmaradó részt pedig az illetékes minisztérium biztosítja számukra. A szaktárca 609 431 lejt utalt ki a bérek biztosítására, az intézmény fenntartására 117 000 lejt kaptak, a tulajdonképpeni sport- és ifjúsági projektek megvalósítására pedig 148 929 lejt fordíthatnak ebben az évben.


Az idei év egyik legnagyobb beruházása a Szegfű (24. Ianuarie) utcában található Ifjúsági Tábor szabadidős központ épületeinek felújítása, melynek egy jelentős része mostanra már be is fejeződött. Ugyanakkor az igazgató arról az örömteli hírről is beszámolt, hogy sikerült helyszínt találni annak az ifjúsági ökölvívó olimpiai központbak, melynek ötlete már évekkel ezelőtt megfogalmazódott az szakmabeliek fejében. Ardelean elárulta, hogy az eddig igencsak leromlott állapotban levő Gomba-épület ad majd otthont a nevelőközpontnak, melyet nemrégiben sikerült renoválni, mi több, már felállítottak egy ringet, illetve több bokszzsákot és egyéb edzőeszközöket is beszereltek. A központ a szakbiztosság által kiválasztott sportolók megfelelő felkészítését hivatott biztosítani, ugyanakkor vélhetően kisebb sporteseményeket is fognak tartani benne. Ardelean tájékoztatása szerint az ökölvívó edzőközpont október 10-én kezdi meg működését.



Az igazgatóság által indított projektek közül az intézményvezető az ifjúság országos napja alkalmából szervezett egész napos programot, valamint „Az én kábítószer-ellenes üzenetem” nevű kezdeményezést emelte ki, ugyanakkor hozzátette, hogy az intézmény ebben az évben 70 fogyatékkal élő személyt és kísérőiket juttatta el Eforie városába, további 8 hátrányos helyzetű diák és kísérő tanárjuk pedig Máramaros megyében táborozhatott egyet. Ezek mellett a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság számos egyesületet is támogatott anyagilag vagy a helyszín biztosításával az általuk megálmodott programok megvalósításában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: