2019-03-06 11:14:31• hírek • Bede Emőke

Ököllel verte feleségét a krasznabélteki férfi

A pénz számolva, az asszony verve jó – talán hasonló, dícséretesnek nem mondható jelmondatot követ életében az a krasznabélteki férfi is, aki ellen a hatóság emberei ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki.

Kedden egy 35 éves bélteki nő arról értesítette a helyi rendőröket, hogy összeszólalkozott 46 éves férjével, aki a vita végére úgy akart pontot tenni, hogy ököllel többször is arcba vágta a nőt, komoly sérüléseket okozva ezzel neki. Az ügy kivizsgálását követően a rendőrség emberei egy nemrégiben elfogadott törvénycikk értelmében ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki. Az agresszív férfinak azonnal el kellett hagynia a házat, illetve kötelező módon 300 méteres távolságot kell tartania családjától.


Az 5 napig érvényes távoltartási végzést a rendőr egyébként abban az esetben állíthatja ki, ha úgy véli, hogy a család bármelyik tagjának személyi szabadságát vagy testi-lelki épségét veszélyezteti a vele egy háztartásban élő másik személy. Ilyenkor egy 21 kérdésből álló kérdőívet alapul véve feltérképezik a helyzetet, majd az eredményeket kiértékelve, a törvény adta keretek között dönthetnek arról, miként orvosolják a helyzetet. A végzés kiállításához nincs szükség bírósági beleegyezésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: