2019-12-20 11:31:54• hírek • Bajnai Botond

Ökofát díszítettek a Zöldházban az óvári gyermekotthon lakói

Az előző évek hagyományait követve a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség meghívásának eleget téve az óvári Stefánia Gyermekotthon lakói péntek délelőtt ismét ellátogattak a Kossuth kerti Zöldházba, ahol ökofenyőt díszítettek és megkántálták az ügynökség munkatársait.

Néhány évvel ezelőtt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) úgy döntött felkarolja az Óváriban működő Stefánia Gyermekotthon lakóit, ezért azóta minden évben igyekszenek őket is bevonni az ügynökség által szervezett környezetvédelmi programokba, kirándulási lehetőséget biztosítanak számukra, illetve ilyenkor, az ünnepekhez közeledve együtt állítanak már évek óta fenyőfát a Kossuth kerti Zöldházban.

Így történt idén is: december 20-án, pénteken délelőtt a gyermekotthon 9 lakója saját kézzel készített karácsonyfadíszekkel érkezett meg a Zöldházba, őket a környezetvédelmi ügynökség munkatársai fogadták meleg szeretettel.

 

Békéssy Erzsébet az APM igazgatója köszöntötte őket, majd Radu Roca az Országos Környezetvédelmi Ügynökség aligazgatója is szólt néhány kedves szót a gyerekekhez.

Ezután közösen díszítették fel a előkészített fenyőfát: a gyermekek által hozott dobozból megannyi színes és ötletes, újrahasznosított anyagokból készített dísz került fel a fára.



 

A díszek elhelyezése közben mindenki együtt énekelt, majd a gyermekotthon lakói verses-dalos műsort mutattak be, amit az ügynökség ajándékcsomagokkal honorált.

Az eseményt Kiss Gedeon mellszobrának megkoszorúzása zárta: 2010 óta, a város egykori polgármesterének mellszobrának leleplezésének évfordulóján, minden évben december 20-án újra megkoszorúzzák az emlékművet.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: