2018-07-12 11:01:08• hírek • Bede Emőke

Oklevél is igazolja: Szatmár megye bekerült az országos Rekordok Könyvébe

Június 20-án számoltunk be arról az örömteli hírről, hogy Szatmár megye hivatalosan is bekerült az országos Guinness Rekordok Könyvébe az összegyűjtött kupakokból kirakott, 123 méter hosszú panóegyüttesnek köszönhetően.

„Abból a meggondolásból, hogy 2020-ig az erre alkalmas hulladék 50 százalékát újra kell hasznosítani, arra gondoltam, hogy jó volna egy olyan nevelési programot elindítani, ami mozgósítja az egész megyét. Mivel a szemét legnagyobb részét a műanyag teszi ki, ezért a kupakok mellett döntöttünk” –mondta el Békéssy Erzsébet, a megyei környezetvédelmi ügynökség vezetője június 9-én, a rendhagyó kupakpanó-bemutató napján.
 

Csütörtökön pedig a közel féléves munka meghozta gyümölcsét, ugyanis az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elnöke, Viorel Toma ünnepélyes keretek között nyújtotta át a rekordot elismerő oklevelet Békéssy Erzsébetnek, aki nem csak a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője, hanem az ötletgazda és az egész akció szíve-lelke is volt egyszemélyben.



 

Oklevélben azonban nem csak az ügynökség részesült, hanem mindazon köz- és oktatási intézmények, melyek aktívan részt vállaltak a kezdeményezés megvalósításában. S hogy mennyi kupakra volt szükség a Rekordok Könyvébe való bekerüléshez? 2 millió 125 ezernyire, melyek együttesen 4 és fél tonnát nyomnak, ezeket felhasználva pedig egy összesen 123 méter hosszú panóegyüttest alkottak meg az ovis és iskolás gyerekek közös összefogással. Az ambició és az energia nem fogy el ezt követően sem. Ugyanis a jövő évi cél, hogy nemzetközi szinten is elismerjék a kupakgyűjtő akció eredményét. A panókat jelenleg az Iparosotthonban lehet megtekinteni, a kiállítás végével azonban visszakerülnek az egyes tanintézményekhez, hogy ők is gyönyörködhessenek saját munkájuk eredményében. 




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: