2019-04-14 13:10:06• hírek • Bede Emőke

Ők voltak a Kölcsey Kupa legjobbjai - Képgaléria

A 25. alkalommal megszervezett Kölcsey Kupa több izgalmat is tartogatott magában: egyrészt az idei tanév végén nyugdíjba vonuló Filip Zoltánt köszöntötték kollégái, egykori és jelenlegi diákjai, másrészt újra összecsaptak a megye legjobb iskoláinak kosárcsapatai.

A fiú- és a lánycsapatok kétnapos tornán vettek részt, melynek helyszínéül ez alkalommal a Both Katalin Sportterem szolgált. A szombati nap végére a pontozások alapján kialakult a végleges sorrend, s Filip Zoltán egyenként szólította díjazásra a csapatokat. Az érmeket és a kupákat a Kölcsey Ferenc Főgimnázum vezetősége, Kereskényi Gábor polgármester, a szatmári VSK kosárlabdacsapat tagjai, illetve egykori diákok adták át a nyerteseknek.
 

A lányok kategóriájában harmadik helyen a Magicball – Philip Basket Club, másodikon a Ioan Slavici Főgimnázium csapata végzett, az első helyet pedig a Kölcsey Ferenc Főgimnázium lányai hódították el. A fiúk csoportjában negyedik helyre futott be a Ioan Slavici csapata, harmadikként az Eminescu legényei végzetek, második helyre pedig a kölcseys fiúk kerültek. Első helyre ebben a kategóriában a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium csapata került, kik egyenesen Miskolcról érkeztek az idei Kölcsey Kupára.
 

Ugyanakkor a díjazás nem merült ki ennyiben, hiszen a szokásokhoz híven ez alkalommal is összeállították az All Stars csapatokat. A fiúknál Borlan Arius, Takács Zsolt, Sztankovics András, Nagy Marcell és Nagy Raimond teljesített a legjobban, a lányok közül pedig Larisa Varhanioschi, Tepfenhart Beatrix, Kállai Hanna, Lovas Dalma és Tarr Regina került be a legkiválóbb játékosok közé. Emellett úgy a fiúk, mint a lányok kategóriájában díjazták a kosárkirályt, a legtechnikásabb játékost, illetve a Miss Kölcsey címet is odaítélték, melyet ebben az évben Varga Viktória hódított el.








Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: