2018-10-02 13:14:30• hírek • Bede Emőke

Ők mentik meg értékeinket

Újabb nagyszabású eseménynek ad otthont Szatmárnémeti, ugyanis október 2. és 4. között városunkban szervezik meg a Tudománnyal az örökségért című szakmai találkozót, divatosabb szóval élve, workshop-ot.

A Szatmár Megyei Múzeum restaurálóműhelye által szervezett eseményen az ország legnagyobb múzeumaiból érkeztek szakemberek azzal a céllal, hogy tudásukat és tapsztalatukat megosszák egymással. A háromnapos esemény során a neves specialisták műhelyfoglalkozást tartanak, melyek során a restaurátorok által leggyakrabban felvetett kérdésekre keresnek válaszokat, gyakorlati bemutatót tartanak a legújabb technikákról, valamint megpróbálnak olyan eseteket is bemutatni, melyek még a legfelkészültebb "értékmentőkön" is kifognak.


Az ünnepélyes megnyitón Zamfir Danciu, a Szatmár Megyei Kulturális és Örökségvédelmi Igazgatóság vezetője és Feher Doina alpolgármeter mellett a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója és a restaurátorműhely vezetője, Gheorghina Olariu is üdvözölte az egybegyűlteket. Mindannyian megszívlelendő üzenetet fogalmaztak meg, de ezek magja közös volt: a restaurátori szakma szépsége nem abban áll, hogy poros, már-már elfeledett tárgyakat varázsolnak újszerűvé, hanem hogy ezáltal hozzájárulnak a közösség értékeinek megőrzéséhez. E tevékenységük áltak gondoskodnak arról, hogy a jövő generációi is megismerhetik múltjukat, kultúrájukat. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: