2014-04-15 09:34:07• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Ők másképp fognak ünnepelni

Hatásos élményben volt része a Szatmárnémeti Református Gimnázium néhány diákjának az Iskola másképp program keretén belül. A Láthatatlan színház segítségével nekik már egészen biztosan életközelibb ünnepük lesz.

Rácz Ervin lelkipásztor és segítői, Bota Krisztina, Moldován Krisztina, Kovács Adél, Csatári Leila és Molnár Zsolt vezették át a résztvevőket a Láthatatlan színházon. Ez egy modern evangelizációs módszer, különleges lelki élmény a következő mottóval: bekötik szemed, megtöltik lelked és kinyitják szíved. Ez a program a látás érzékszervének ideiglenes kikapcsolásán alapszik. A delikvensek bekötött szemmel élhetnek át olyan helyzeteket, amelyek segíthetik helyük megtalálását, mélyíthetik hitüket, spiritualitásukat.

A Református Gimnázium tanulói pár perc leforgása alatt átélhettek két bibliai jelenetet: Isten és Mózes párbeszédét az égő csipkebokornál, valamint a húsvéti ünnepkör történéseit, nagypéntektől húsvétig. Veled leszek - szólt a biztatás Mózesnek, Jézus kereszthalála pedig ezt az üzenetet mégjobban mélyítette.

A visszajelzések rendjén elmondták: nagyon jó és furcsa volt áterezni a dolgokat, amiket Jézus tett értünk, minden bűnük eszükbe jutott, és a nagypénteki prédikációt is másként fogják már hallgatni. Rácz Ervin lelkipásztor lelkigondozta a fiatalokat, a program levezetéseként, ahol sokminden előjött, amit az imaszobában el is mondhattak gondviselő Istenüknek.

Különleges élményben volt részük a diákoknak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: