2010-05-12 14:11:14• hírek • Szatmár.ro

Ők már biztos zenélni fognak a Félszigeten

Az első  fellépők a Félszigeten: Korn, Tricky, the Rasmus, Europe, Ska-P és Babylon Circus.

Az utóbbi évtizedek zenéjét meghatározó, óriási slágereket gyártó és remek koncerteket adó zenekaroktól lesz hangos idén augusztus 26-29. között a Félsziget Fesztivál, ahol már biztos, hogy amerikai, brit, svéd, finn, spanyol és francia előadók is fellépnek.

Marosvásárhely vendége lesz a kilencvenes évek második felének valószínűleg legnagyobb hatású  amerikai metalbandája, a Korn. A nu-metal zenét hip-hop, alternatív, elektronikus elemekkel keverő zenekar egy generáció leghangosabb szószólója: Jonathan Davis énekes, Fieldy basszer és társaik nem csak zenét, hanem életérzést közvetítettek, és ez röpítette a slágerlisták csúcsára a Life is Peachy, a Follow the Leader vagy az Issues című lemezeiket, és ez az idén júliusban megjelenő Korn III - Remember Who You Are albummal sem lesz ez másként. A harmincmillió lemezt eladó, többszörös Grammy-díjas csapat először lép fel Romániában, pár nappal amerikai turnéjuk véget érése után, a Félsziget Fesztivál idei nagyszínpadi  programjának zárásaként.

Tricky személyében a trip-hop műfaj egyik úttörőjét köszönthetjük idén augusztusban a Félszigeten. A műfaj veteránja a Massive Attackben kezdte megszerettetni a világgal ezt a sötét, lassú, légies zenét, és szólókarrierje beindulása után is olyan dalokban működött egyik velük, mint a műfaj talán legfényesebben ragyogó gyöngyszeme, a Karmacoma. Az összetéveszthetetlen hangon rappelő, énekesnők garmadájával (Björk, Neneh Cherry, Alanis Morissette, Goldfrapp) együtt dolgozó előadó teljes zenekarral érkezik Marosvásárhelyre, hogy elvarázsolja a Terasz közönségét.

A the Rasmus visszatérő vendégnek számít: 2006-ban 15 ezren énekelték velük az In the Shadows című megaslágerüket a Félszigeten, az irigylésre méltó romániai rajongótáborral rendelkező finn csapat pedig most egy újabb show-val hálálja meg a szeretetet.


A Korn lesz a Félsziget egyik fő meghívottja
A Korn lesz a Félsziget egyik fő meghívottja


És ha már nagy rockslágerekről van szó, nehezen találni ismertebbet, mint Svédország elsőszámú rockalakulatának, a Europe-nak a nyolcvanas évek zenei hangulatát nagyszerűen tükröző, 25 országban listavezetővé vált dala, a The Final Countdown. A Europe azonban nemcsak a nyolcvanas években hódított, hiszen most is teltházak előtt mutatják be Európaszerte legújabb, Last Look at Eden című lemezüket - így a Félszigeten is.

A madridi Ska-P ska-punk formáció kitartó turnézásával szép lassan műfaja elsőszámú európai képviselőjévé avanzsált. A vidám arcok és muzsika komoly, rendszerkritikus üzeneteket és nagyfokú zenei tudást takar, és ez a kombináció az, ami miatt a kontinens bármely országában tömegek sereglenek a Ska-P koncertjeire.

Gypsy-punk reggaevel, skával és tipikus francia dallamokkal elegyítve: címszavakban ez a Babylon Circus nevű jókedv-kommandó zenéje. A francia sanzonesztétikát világmegváltó gondolatokkal keverő csapatnál csak egy biztos: hogy mindenki táncra perdül.

"Nem véletlen, hogy a Félsziget Fesztivál az ország legváltozatosabb eseményeként vonult be a köztudatba. A Korn, Tricky vagy a Ska-P jelenléte azt mutatja, ez az alapérték továbbra is jellemzője lesz fesztiválunknak: nem csak arra adunk, hogy a nyugati fesztiválok főműsoridős előadóit Marosvásárhelyre hozzuk, hanem arra is, hogy minél igényesebb és szórakoztatóbb koncerteket láthasson közönségünk. Marosvásárhely fesztiválvárossá nőtte ki magát az utóbbi években, és erről idén is megbizonyosodhat az, aki augusztus végét velünk tölti a Maros partján" - nyilatkozta Bodor László, a Félsziget Fesztivál főszervezője.

A Félsziget Fesztivál zenei kínálata hamarosan újabb nemzetközi sztárok nevével bővül. A rendezvény nyolcadik kiadására Marosvásárhelyen kerül sor augusztus 26-29. között, szervezők: a Sziget Management és a MIÉRT.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: