2017-11-10 10:28:11• hírek • Oszkó Viktória

Ők az idei kölcseys gólyabál nyertesei

Az idei kölcseys gólyabált a Szakszervezetek Művelődési Házában tartották, ahol fergeteges hangulatban telt az este mindenki számára. 18:00 órára a nagyterem zsúfolásig megtelt tanárokkal, diákokkal, szülőkkel és barátokkal.

A Gólyabál központi témája India volt. A műsorvezetők, Makranczi Lilla és Szénás Ákos konferálták fel a színpadra a 20 versenyző gólyát, akikre már korábban is lehetett szavazni a facebook-os népszerűségi versenyen.
 

A versenyző gólyalányok száriban, hagyományos indiai ruházatban vonultak színpadra, az indiai nők viseletére jellemző ékszerekkel a hajukban és a nyakukban. A fiúk szintén hagyományos viseletben, kurtában álltak ki a közönség elé. A gólyáknak több feladatban is helyt kellett állniuk, volt közöttük például olyan vetélkedő, ahol Indiával kapcsolatos általános műveltségi kérdésekre kellett válaszolni.

A  legszórakoztatóbb talán az volt, amikor a kilencedikes osztályok egyesével bemutatták rövid előadásaikat. Nem volt könnyű dolguk a diákoknak, mivel minden osztály kapott egy indiai istenséget, akit be kellett mutatniuk, és meg volt szabva öt indiai szó is, amelyeknek a műsor alatt el kellett hangzaniuk.
 



A kölcseys gólyák azonban nem okoztak csalódást, valamennyi előadás nagyon kreatívra és humorosra sikerült, a közönség egy percig sem unatkozott. Miután minden osztály levonult a színpadról, a műsorvezetők megkérték a Köfedisz leköszönő elnökségét, hogy fáradjanak a színpadra. Hozzájuk csatlakoztak az újonnan megválasztott tagok is, majd Pataki Enikő igazgatónő.
 

Az új elnök Fazakas Ábel lett, az alelnöki funkciót Rácz Gyopár kapta meg, a titkári feladatokat pedig Cseh Eszter látja majd el ezentúl. Ők Tatár Zsuzsa, Nagy Róbert és Rist Levente helyét veszik át. Kölcseys hagyomány szerint a régi Köfedisz tagok köszöntik az új generációt, sok sikert, kitartást és boldog pillanatot kívánnak nekik a jövőre. Tatár Zsuzsa meghatódva beszélt arról, milyen szép, emlékekkel teli időszakot jelentett neki  mind emberileg, mind szakmailag az elmúlt két év, amit a Köfedisz tagjaként dolgozhatott.
 

Az este egyik legmeghatóbb pillanata az volt, amikor Tatár Zsuzsáék átnyújtottak egy 1000 lejt tartalmazó borítékot a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanárainak. Mint elmondták, az összeget önerőből gyűjtötték össze és azért szánták az iskolának, mert az utóbbi egy-két évben zajló felújítási munkálatok miatt az intézménynek nem volt lehetősége annyit támogatni az iskolai sportéletet mint az előző években.
 


 

Az este második pillanata, amikor mindenki elérzékenyült, az volt, amikor a tantestület a könnyeivel küszködve elmondta, hogy úgy döntöttek, hogy az összeget annak a másodikos kölcseys kisfiúnak ajánlják fel, akinek az est folyamán mozgó urnákba is lehetett adományokat helyezni. Ungvári István Krisztián akut myeloid leukémában szenved, amelyből lassú, nehéz út vezet a felépülésig.
 

Az este sztárfellépője Felméri Péter humorista volt, aki megalapozta a hangulatot az eredményhirdetéshez. Az osztályok közül a zsűri értékelése alapján harmadik helyen végzett a 9.b., második helyen végzett a 9.e., és első helyezést ért el a 9.a osztály.
 

 A gólyák versenyében közönség díjat kapott Schvarczkopf Viktória és Liszkai Krisztián, harmadik helyen végzett Erdei Eszter és Lovas Gellért, második lett Ardelean Inez és Orosz Dániel, az első helyen pedig Mezőfényi Beatrix és Stuts Márk végeztek. 
 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: