2015-07-08 14:28:40• hírek • Szatmár.ro

Ők a szatmárnémeti magyar középiskolák legjobb érettségizői

Czundel Angéla
Czundel Angéla

Nagykárolyi magyar lány érte el holtversenyben az idei legjobb érettségi átlagot a megyében.

Mint azt már az érettségi eredmények kihirdetésekor megírtuk, Szatmárnémetiben a magyar középiskolák közül a Kölcsey Ferenc Gimnázium szerepelt a legjobban: onnan 93,96%-os sikerességi aránnyal érettségiztek a diákok.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból a diákok 79,59%-ának sikerült a vizsga, a Református Gimnáziumban 75% volt a sikerességi arány.

De kik voltak az iskolák legjobbjai - tettük fel a kérdést a tanintézmények vezetőinek.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból Czundel Angéla volt a legeredményesebb. A XII. C osztályos tanuló érettségi átlaga 9,87 lett - az írásbeli vizsgák küzül románból 9,50-et kapott, az összes többi dolgozata 10-es lett.

A Református Gimnáziumban érettségiző diákok közül a legeredményesebb Krakó Attila lett, az informatika szakos diák érettségi átlaga átlaga 9,50 lett.

Református Gimnázium Ballagás 2015

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum legjobbja a XII. A osztályos Marcus Csilla Emese volt 9,28-as érettségi átlaggal.

Hám János Iskolaközpont Ballagás 2015

Ugyan nem Szatmárnémetiben érettségizett, de nem mehetünk el szó nélkül a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja, Grebur Kinga teljesítménye mellett. A XII. B osztályos leányzó holtversenyben a megye legjobb eredményét elért érettségizője. A szatmárnémeti Doamna Stanca Nemzeti Kollégiumba járó Codruta Sinziana Costescu-val holtversenyben a megyében ők érték el a legjobb érettségi átlagot: 9,93-at.

Grebur Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: