2018-09-26 05:51:01• hírek • MTI

Ők a legidősebb házaspár a világon

Forrás:The Yomiuri Shimbun
Forrás:The Yomiuri Shimbun

Több mint 80 év él együtt egy japán házaspár, amelyet e tekintetben csúcstartónak ismert el a Guinness Világrekordok. Az együttvéve 208 éves párt kedden köszöntötte fel Takamacu város polgármestere.

A 108 éves Macumoto Maszao és a 100 éves Macumoto Mijako egy idősotthonban él Takamacuban, Kagava kormányzóságban. Macumotóékat július 25-én ismerte el hivatalosan is a világ leghosszabb életű házaspárjaként a Guinness. Mindketten a Japán délnyugati részén fekvő Oita kormányzóságban születtek, és 1937-ben házasodtak össze.
 

A férfit röviddel az esküvő után besorozták, és a japán császári hadsereg tagjaként Kínába vezényelték. 1946-os hazatérte után kikötői munkás lett. Miután nyugdíjas lett, a kellemes klímájú Takamacu városba költöztek.
 

A hosszú élet titkáról faggatva az agg Maszao azt mondta, hogyszereti a testedzést, valószínűleg ezért egészséges a teste. A leszármazottak szerint a pár hosszú életének titka nemcsak Maszao erejében rejlik, hanem Mijakóéban is, aki még 98 évesen is főzött a családra.
 

A párnak öt lánya, 13 unokája és 25 dédunokája van.Macumotóék csak az élők körében világrekorderek, az abszolút csúcsot a norvég Karl Dolven (1897-2004) és Gurdren Dolven (1900-2004) tartja, akiknek együttes életkora halálukra elérte a 210 évet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: