2019-10-09 09:28:32• hírek • Bajnai Botond

Ők a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákszervezetének új vezetői

Új elnöke, alelnöke és titkára van a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákszervezetének. Kedden a diákság szavazatai alapján új vezetőket választottak a szervezet élére.

Október 3-án tartották meg a Köfedisz idei kongresszusát, itt választották ki az új elnök- és alelnökjelölteket is, akik aztán egy héten át kampányolhattak az iskolában, azzal céllal, hogy meggyőzzék a diákságot arról, hogy ők azok, akik a legalkalmasabbak a diákszervezet vezetésére az idei tanévben. Az elnöki cím kérdése igazából már a jelentkezések során eldőlt, ugyanis ezt a pozíciót egyetlen diák, a XI. C osztályos Liszkai Krisztián pályázta meg, viszont az alelnöki és a titkári helyekre 2-2 diák is jelentkezett.
 

Az egy hetes kampányidőszak végeztével, egy nyílt bemutatkozó gyűlés előzte meg a választásokat, majd a diákszervezeten belüli szavazati joggal rendelkező V-XII. osztályos tanulók szavazatai alapján október 8-án, kedden megszületett a végeredmény.
 

A Köfedisz elnök tehát Liszkai Krisztián lett, alelnöknek a X. E osztályos Holl Vivient, míg titkárnak a X. B osztályos Varga Zsoltot választották.
 

A tisztújítás a közelgő gólyabálon válik hivatalossá, az újonnan megválasztott diákok váltani fogják a korábbi vezetőséget: Tepfenhart Beatrix elnököt, Fórizs Dávid alelnököt és Varga Viktória titkárt.


Az idei választásokon egyébként az alelnöki pozícióra Csendes Evelin (XI. E), a titkári pozícióra pedig Sike Zsuzsa (X. E) pályáztak még.
 

Köfedisz-elnökké választása kapcsán Liszkai Krisztián a Szatmár.ro-nak így nyilatkozott: „Már IX. osztályos korom óta álmom, hogy egyszer Köfedisz elnök legyek. Céljaim közé tartozik többek között, hogy megmozgassam az egész iskola diákságát, sokszínű programokkal anélkül, hogy azok negatívan befolyásolnák a tanulmányi eredményeiket. A Köfediszen belül pedig szeretnék egy családias hangulatot teremteni, hogy könnyebben tudjunk egymással operatívan dolgozni” – fogalmazott Krisztián.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: