2013-12-30 13:13:57• hírek • Szatmar.ro

Óévet búcsúztattak a Szatmárnémeti Természetjárók

2013 december 29-én került sor a sokadszor beharangozott „idei utolsó" közös Szatmárnémeti Természetjárók kirándulásra Vadady-Filep Gyula szervezésében. Ez most már biztosan az utolsó volt ebben az évben.

Az úti cél ezúttal a Máramaros megyében található Zsidova-patak (Jidova) völgyében fellelhető borvízforrás volt. Szokás szerint most is vasárnap reggel 7:30-kor találkoztak a résztvevők a Szatmárnémeti állomáson, onnan vonattal Nagybányára utaztak, majd a városi busszal a fernezelyi kőfejtő (Limpedea) mellett található buszmegállóig.

Innen indult a tulajdonképpeni túrázás, ami ez esetben egy kb. 12 km hosszú, közel három órát tartó gyalogtúra volt a Zsidova-patak (Jidova) völgyében.

Mind a 46 jelenlévő természetbarát számára különleges élményt jelentett a decemberi meleg időjárás, mivel sok helyen hó is volt és napsütés is. Hihetetlen volt decemberben rövid ujjú pólóban pezsgőzni a szabadban, és így kívánni Boldog Új Évet egymásnak.

A természetbarátok ezúton köszönik Vadady-Filep Gyulának az egész éves szervezést, a sok élményt és a kellemes társaságot. Az érdeklődők a Szatmárnémeti Természetjárók facebook-oldalán szemezgethetnek a további fényképek között. Aki ezek alapján kedvet kapott a kirándulásokhoz, azokat sok szeretettel várják 2014-ben is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: