2012-09-04 11:12:35• hírek • MTI

Obama szemlét tartott az Isaac hurrikán pusztította területen

Barack Obama amerikai elnök hétfőn felkereste Louisiana államot, hogy megszemlélje az Isaac trópusi vihar utáni helyzetet és hogy demonstrálja: kormánya időben lépett fel a nagyobb katasztrófa megelőzése érdekében.

Obama egy nappal az észak-karolinai Charlotte-ban megtartandó demokrata elnökjelölt-jelölő konvenció előtt látogatott el a vihar pusztításának helyszínére. Az elnököt pénteken megelőzte republikánus kihívója, Mitt Romney, aki a múlt héten a floridai Tampában megtartott, hasonló republikánus tanácskozás után látogatott el a térségbe.

A Fehér Ház komoly erőfeszítéseket tett az egy időre hurrikánná erősödött Isaac pusztításainak minimálisra mérséklése érdekében. Obama elődje, George W. Bush ugyanis súlyos bírálatok kereszttüzébe került, amikor a Katrina hurrikán csaknem pontosan hét évvel ezelőtt, 2005-ben több mint 1800 emberéletet követelt New Orleansban.

Az Isaac ennél jóval gyengébb viharnak bizonyult, amelynek következtében Louisianában hatan, a szomszédos Mississippiben pedig ketten haltak meg, de mindkét államban súlyos áradás pusztított. Annak érdekében, hogy lehetővé váljon a mentési munkálatok szövetségi szintű támogatása, az elnök mind Louisianában, mind Mississippiben szükségállapotot hirdetett.

Louisianában csaknem egy héttel azután, hogy az Isaac elérte a szárazföldet, 125 ezren még mindig áramellátás nélkül voltak és mintegy 2600-an még mindig kénytelenek voltak igénybe venni a menedékhelyeket. Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője az elnöki látogatással kapcsolatban nem mulasztotta el megemlíteni, hogy Paul Ryan, a republikánusok alelnökjelöltje korábban a katasztrófavédelem költségvetésének jelentős csökkentését sürgette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: