2008-07-14 10:14:08• hírek • Csenteri Judit

Nem Obama az egyedüli jelölt

Végül mégis jelölteti magát egy nő az Amerikai Egyesült Államok elnöki székére.

Miután Hillary Clintonnak nem sikerült elég szavazatra szert tennie a Demokrata Párt részéről ahhoz, hogy jelöltetni tudja magát az USA elnöki tisztségére, úgy tűnt, hogy az idén már nem lesz női jelölt a szavazások alkalmával.

Most azonban minden feminista - és nem csak - örülhet, hiszen egy nő mégiscsak jelöltette magát a „Zöld Párt" részéről, Cynthia McKinney személyében. Ahhoz pedig, hogy biztos legyen a feministák szavazatában, Rosa Clemente-t fogja ajánlani maga mellé alelnökként.

A „Zöld Párt" részéről eddig a legismertebb jelölt Ralph Nader volt, akinek 2000-ben sikerült megszereznie a szavazatok 3%-át. Nader volt ugyanakkor az első arab származású amerikai is, aki jelöltette magát ebbe a tisztségbe. Ő egyébként nemzetközi szinten ismert személyiség autóbiztonsági projektjei révén.

Általában a választások alkalmával a demokratikus és republikánus jelöltek mellett senkinek nincs reális esélye arra, hogy az USA elnöki tisztségét elnyerje. Rendszeresen csak azért jelöltetik magukat, hogy pártjukat, elméleteiket, de akár saját személyüket is megismertessék az állammal és a világgal.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: