2010-04-11 20:01:51• hírek • Hofer László/MTI

Obama focimeccsre szökött

Barack Obama az elnöki sajtó működésének hagyományait megsértve a hétvégén elszökött sajtókísérete elől, hogy kamerák nélkül szurkolhasson egyik lánya focimeccsén.

Az amerikai elnök szombat reggel már meghirdetett első programja előtt két órával elhagyta a Fehér Házat. A korábban az elnöki rezidenciára érkező meglepett sajtósokkal közölték: Obama már távozott. "Az elnök úgy döntött, hogy elmegy lánya focimeccsére" - mondta Josh Earnest szóvivő.

A Fehér Ház állandó sajtókísérete hagyományosan minden nyilvános eseményre követi az elnököt, legyen szó bel- és külföldi utazásról, vagy akár hamburgerezésről egy közeli bisztróban. Az elnökök életének mozzanatairól, szokásairól így szerezhet tudomást az ország, és így örökíthetik meg azokat az utókornak.

A tudósítók kisbuszba vágták magukat, és azonnal Obama nyomába eredtek a főváros északnyugati részébe, de elkéstek. Mire odaértek, Obama már visszautazott a Fehér Házba, még a fotósoknak sem volt alkalmuk, hogy dokumentálják az elnök programját.Obama a sajtónak megadott 11.30 helyett 9.20-kor távozott az elnöki rezidenciáról, s ezzel régi hagyományt sértett meg - mutatott rá a Politico hírportál.

A Fehér Házba visszatérő elnök később már a sajtócsapattal együtt ment egy újabb sporteseményre, ezúttal ő maga golfozott.
Michelle Obama, a first lady a napokban úgy nyilatkozott a sajtónak: nosztalgiával emlékszik vissza azokra az időkre, amikor még sajtó- és biztonsági kíséret nélkül sétálhatott férjével és lányaival nyilvános helyeken, például Washington belvárosában, a híres Nemzeti Sétányon.


Barack Obama - meglépett a sajtó elől
Barack Obama - meglépett a sajtó elől


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: