2009-02-27 13:19:32• hírek • MTI

Obama elnöki ebe

Portugál vízikutya lesz az új "első eb" a Fehér Házban: eldőlt, hogy az Obama-házaspár ilyen kutyát ajándékoz lányainak.

Az öt hete beiktatott Barack Obama elnök még nem tudta kivezetni az amerikai gazdaságot a válságból, de családjával egy másik fontos kérdésben már döntött: kiválasztották milyen négylábú kapja az amerikai első kutya címet. A first lady, Michelle Obama a People magazinnak árulta el, hogy a portugál vízikutyára esett a választásuk, amelyet egy menhelyről szereznek be.

Remélhetőleg nem tréfa, de a kisebbik Obama lány, a 7 éves Sasha már április 1-jén kezében szeretné tartani a kutyát. Az biztosnak látszik, hogy a lányok az iskolai tavaszi szünet után kapják meg az ajándékot.
Michelle elárulta, hogy a névadással gondban vannak; a Frank és a Moose (jávorszarvas) név merült fel. Az elnök felesége azt is elmondta, meglepte, hogy mekkora országos figyelem övezi az első kutya kiválasztását.
Obamáék egy hónapja szűkítették le a kört, azóta két kutyafajta versengett az elnöki család kegyeiért: a labrapudli (labrador retriever és pudli keveréke) és a portugál vízikutya. Utóbbi győzött.

Barack Obama már az elnökválasztás estjén megígérte lányainak, hogy kapnak egy négylábút, ha beköltöznek a washingtoni elnöki rezidenciába. (A Bush család két legendás fekete kutyusa, Barney és Miss Beasley, a két skót terrier már valószínűleg Bushék új texasi házának kertjében szaladgál.)

Obama korábban csak annyit közölt, hogy nagyobbik lánya, a 10 éves Malia allergiája miatt úgynevezett hipoallergén kutyát keresnek, amelyet egy állatmenhelyről szeretnének örökbe fogadni.

A Közel-Keletről származó portugál vízikutyát a nyugat-európai országban halászkutyaként, vízi futárként használják évszázadok óta. Intelligens, bátor házőrző, nagy figyelmet és sok foglalkozást igényel. Kutyaszőr-allergiában szenvedők számára is megfelelő fajta, mivel nem hullik a szőre és a Capitoliumban "elterjedt": Ted Kennedy szenátor két portugál víziebe, Sunny és Splash már sokszor megfordult a kongresszus folyosóin.

Videó a legutóbbi elnöki kutyáról, George W. Bush ebéről, Barney-ról

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: