2008-02-22 11:44:31• hírek • Szatmar.ro

Hillary Clinton és Barack Obama vitaestet tartottak

obama_and_clintonTegnap este a CNN szervezésében, vitaesten vett részt a két rivális: Obama és Clinton.
Kétségeket próbált ébreszteni Barack Obama iránt Hillary Clinton, de az első kommentárok szerint ez nem sikerült neki. Másfél órás civilizált, kiegyenlített vitát láthattak a CNN nézői a március 4-i texasi előválasztás előtt.

Tegnap este Texas fővárosában, Austinban – a CNN televízió szervezésében – vitaesten vett részt a demokraták két politikusa. Clintonné ismét azzal hozakodott elő, hogy ő a kipróbált, a tapasztalt politikus, míg ellenfele csak a szavak mestere, és korántsem áll készen arra, hogy az ország elnöke, vezetője legyen.
Ha az ön jelöltsége a szavakról szól, akkor ezek a szavak legyenek a saját szavai – mondta a volt first lady, utalva arra, hogy néhány nappal ezelőtt Obama, az egyik beszédében, Deval Patrick massachusettsi kormányzó szavait idézte, anélkül, hogy megjelölte volna a forrást. Ez a félreértés azóta tisztázódott, így amikor most Hillary Clinton ismét előhozta, a közönség kifújolta őt.

Obama nem is reagált erre, annyit mondott, hogy ez buta politizálás, és a demokratáknak nem egymás letiprásával kellene foglalkozniuk, hanem azzal, hogy felemeljék az Egyesült Államokat.
A két politikus kifejtette elképzeléseit az egészségbiztosítás átalakításáról és egy-két külpolitikai kérdésről is. Mindketten azt állították, hogy készek találkozni Fidel Castro öccsével, Raúllal, de ennek előfeltételeként az emberi jogok és a sajtószabadság helyzetének javítását jelölték meg.

Texasban március 4-én lesz az előválasztás, amely nagyon fontos Hillary Clinton politikai jövője szempontjából. Ha ugyanis ott sem nyer, akkor – még Bill Clinton szerint is – búcsút mondhat annak, hogy ő legyen a demokraták elnökjelöltje.
 
SB 
  
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: