2008-08-05 10:38:52• hírek • Csenteri Judit

Obama vagy McCain?

obama1A szegény sorban élő amerikaiak leginkább Obamát szeretnék elnökként látni.

Egy felmérés szerint a legszegényebb amerikaiak Barack Obama demokrata jelöltet szeretnék az USA elnöki székében látni a republikánus John McCainnel szemben.

A „Washington Post" által nyilvánosságra hozott felmérés szerint, amelyet az USA legszegényebb munkásai körében végeztek el, Obama a szavazatok 58%-át nyerné el, amíg McCain mindössze a 28%-át kapná meg a szavazatoknak.

Az afroamerikai nép körében Obama a szavazatok még nagyobb százalékát is elnyerné, hiszen itt 96%-ban rá szavaznának a választók, míg mindössze 2%-uk döntene a republikánus jelölt mellett. A legszegényebb spanyol nemzetiségű lakosok 61%-a szintén Obama mellett döntene, s 22%-uk választaná csak McCaint.

A felmérés arra is fényt derített, hogy a szegényebb amerikaiak nagy részének nincsenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy bármelyik jelölt is igazi változásokat tudna eredményezni szegényes életükben. Mindössze 35%-uk gondolja úgy, hogy Obama valamelyest változtatni tudna pénzügyi helyzetükön, 12%-uk véli úgy, hogy McCain tudná megtenni ezt, míg 41%-uk szerint egyikőjük sem fog tudni változásokat elérni.

Cs. J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: