2008-11-05 14:00:30• hírek • www.mr1.hu

Obama az amerikai elnök

Barack Obama megnyerte az amerikai elnökválasztást. John McCain republikánus elnökjelölt elismerte vereségét, és sajtótájékoztatón bejelentette, hogy gratulált demokrata párti riválisának választási győzelméhez.

McCain az arizonai fővárosban, Phoenixben beszélt hívei előtt. Mint mondta, az amerikai nép világosan szólt ezen a történelmi választáson. Megígérte: minden tőle telhető segítséget megad Obamának ahhoz, hogy ezekben a nehéz időkben, a sok kihívás közepette vezesse az Egyesült Államokat. Már gratulált Barack Obamának George Bush elnök is.

Dana Perino Fehér házi szóvivő szerint Bush felhívta telefonon Obamát, és azt mondta neki, hogy "élete legnagyobb utazása előtt áll". "Gratulálok, és jó mulatást" - mondta. Bush meghívta Obamát és családját, hogy mihamarabb látogassanak el a Fehér Házba.

Medvegyev elnök a nemzethez intézett mai üzenetében - miközben kritikusan ítélte meg az Egyesült Államok jelenlegi nemzetközi szerepét - rögtön tett egy meglehetősen általánosan hangzó, inkább csak formális gesztust Obama felé. Reméljük, hogy partnerünk, az Egyesült Államok új adminisztrációja a teljes értékű viszonyt választja Oroszországgal - mondta Medvegyev. A külügyminisztérium szóvivője hasonlóan ködös hangnemben friss szemléletről és konstruktív együttműködésről beszélt, de legalább az általános légkör alakulását illetően optimistának mutatkozott, ami a mostani mélypont után persze nem sokat jelent.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: