2009-03-06 10:37:28• hírek • MTI

Obama 44 nap után már őszül

Beiktatása után 44 nappal már őszül Barack Obama amerikai elnök - hívta fel a figyelmet képpel illusztrált címoldalas cikkében a The New York Times.

"Hát ehhez nem volt szükség hosszú időre, csak 44 napja végzi munkáját és Obama elnök már őszül" - írta az újság, megjegyezve, hogy ez a változás a Fehér Ház korábbi lakóit is elérte.
Bill Clinton fején még felerészben barna haj volt hivatalba lépésekor, két év elteltével viszont már olyan volt, mint egy ezüstróka. George W. Bush fekete-fehér haja pedig mintha egyik pillanatról a másikra fehéredett volna ki teljesen.

Azt az interneten terjedő szóbeszédet, hogy Obama festi a haját, hol sötétebbre, hol világosabbra, ha fiatalosabbnak vagy éppen korosabbnak akar látszani, fodrásza, Zariff cáfolja. Állítása szerint az elnök hajszíne 100 százalékosan természetes.

A halántékánál felfedezhető világosabb hajfelületek mindenesetre azt bizonyítják, hogy a 47 éves Obamán is nyomot hagynak az elnökség fizikai és pszichológiai megpróbáltatásai, jóllehet olyan ember benyomását kelti, aki remekül kezeli a feszültségeket. Pszichológusok szerint a stressz felgyorsíthatja az őszülés folyamatát.
Obama - aki nagyjából kéthetente vágatja haját, amelyet mindig tövig nyírat - egyszer beszélt újságíróknak arról, hogy őszül. A virginiai Augustban rendezett tavaly nyári választási gyűlésen azt mondta: 19 hónapja kampányol, és az embereknek már feltűnik, hogy több az ősz hajszála, mint amikor belevágott a küzdelembe. A gazdasági válság, a két háború és más feszültséget jelentő tényezők miatt valószínűleg napról napra mind törődöttebb arc néz szembe vele, amikor reggelente tükörbe pillant - írta a lap.

Az elnökök egy év alatt valójában két évet öregednek - véli Michael Roizen, az emberek fizikai korának megállapításával foglalkozó RealAge weboldal társalapítója. Az őszülő hajkorona csak az egyik szokásos jele az elnökökre nehezedő rendkívüli tehernek. Sok elnöknél - ilyen volt például Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson és Franklin D. Roosevelt - magas vérnyomás alakult ki. Clintonon szívműtétet hajtottak végre, mikor a Fehér Házból távozott.

Azért megválasztása előtt is volt néhány ősz hajszála Obamának

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: