2010-09-03 11:30:09• hírek • Szatmár.ro

"Ő az Úr, Ő a király!"

A Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusa és a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusa szeptember 5-én, vasárnap este ünnepi műsort tart a Szatmárnémeti Székesegyházban.

Az egyesített kórus június 4-6 között meghívást kapott a VII. Református Zenei Fesztiválra, mely Budapest több templomában és szabadterén zajlott. A szatmári egyesített kórus "Ő az Úr, ő a király" című tematikus koncertjére a Kálvin téri református templomban, június 6-án került sor.

A nagy sikerre való tekintettel, a kórusok szeptember 5-én itthon is bemutatják a koncertet, melynek vasárnap este 20 órától a Római Katolikus Székesegyház ad otthont. Az előadáson olyan nagy zeneszerzők művei csendülnek fel, mint Bartók Béla, L. Cherubini, Fridrich Handel, Elgar, Bach, Mozart, Paganini, Palestrina és  Clarke.

A Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa 2008 novemberében alakult. Jelenleg 12 lelkipásztor aktív tagja van. A lelkipásztorokhoz, énekelni szerető és tudó világiak is csatlakoztak. Így kerekedett négyszólamú vegyes karrá a közösség. Az éneklők felekezetre való tekintet nélkül szolgálnak együtt. A kórus jelenlegi létszáma 26 fő.



A Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusa a Gimnázium alsó-tagozatos, V. VI. VII-ik osztályos diákjaiból szinte azonos időben alakult mint a Lelkipásztor kórus. A két kórus hamar egymásra talált, lévén szakmai irányítója és alapítója ugyanaz - Higyed Gyöngyi -, aki tanárként a Református Gimnáziumban az egyházi éneklést a gyermekekkel megszerettette. A gyermekkórusnak jelenleg 30 tagja van.

A két kórus külön-külön is szolgál, de így együtt különleges hangzással bír és a Református Egyház jó hírnevét is szolgálja, és a felekezetközi kapcsolatokra átjárható nyitást biztosít. A kórusok és zenészeik közel 60 tagot számlálnak. Isten dicsőségére, emberek épülésére szolgálnak. A kórusok közös célja az egyházi és nemzeti zenei kultúra ápolása.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: