2009-01-27 19:01:54• hírek • Parajdi Andrea

Turkálókat vizsgáltak

Tizenöt használt ruhákat forgalmazó boltot ellenőrzött a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal. Mindössze három üzletben találtak mindent rendben.

A fogyasztóvédők legutóbbi ellenőrzési akciójuk során, használt ruhákat forgalmazó kereskedelmi egységeket vizsgáltak.

Az ellenőrzések alkalmával január 12 és 23 között megye szinten, tizenöt second hand termékeket árusító boltot vizsgáltak át - számolt be az eredményekről Lucian Rus, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal főfelügyelője.

A kereskedő akkor hozhatja forgalomba másodkézből kapott ruhatermékeit, ha előtte alaposan fertőtleníti, és ezt írásban is bizonyítani tudja. Minden darabra címkét kell helyezni, amely román nyelvű tájékoztatást tartalmaz az anyag összetételéről, illetve az ajánlott mosási fokokról. A fogyasztóvédők a fentiekben említett előírásokon kívül, a működési engedélyeket, illetve az árak kihelyezésének módját is átvizsgálták. Felhívták a kereskedők figyelmét arra, hogy esetleges promóciók alkalmával látható helyen tüntessék fel az akciós árakat.

A tizenöt használt ruhákat forgalmazó bolt közül csupán három helyen nem találtak törvénytelenséget. Hét kereskedő figyelmeztetésben részesült, míg öt másik összesen 15000 lej büntetés kifizetésére kényszerült.

Turkálókat ellenőrzött a Fogyasztóvédelmi Hivatal.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: