2011-03-31 17:05:23• hírek • Szatmár.ro

Nyúlgerinc vadasan

A nyúlhúst sokféleképpen elkészíthetjük. Mivel alacsony energiatartalommal rendelkezik, a fogyókúrázók étrendjének egyik közkedvelt húsfélesége.

Elkészítéséhez: 1 nyúlgerinc, 5 dkg nyers, sós szalonna, két kanál fagyos zsír, só, 1 kávéskanál cukor, ½ citrom reszelt héja, 3 kanál tejföl szükséges.

A már előkészített és pácléből kivett nyúlgerincet szalonnával sűrűn megtűzdeljük, tepsibe helyezzük, két oldalára tesszük a pácléből kivett zöldséget, ráöntjük a páclé felét és a tetejére tesszük a zsírt. Sütőbe tesszük és a levével gyakran locsolgatva körülbelül másfél óra alatt elkészül.

A zöldséget kivesszük egy kis lábasba és a cukorral együtt barnára pirítjuk, ráöntjük a tepsiben maradt páclevet, felforraljuk és szitán áttörjük. Visszatesszük a lábasba, beleadjuk a citrom héját, tejfölt és összemelegítjük. A felszeletelt és forró tálra rakott húsra öntjük. Ha sűrűbbre akarjuk a mártást, akkor a zöldséget pirítás közben behevítjük egy kávéskanál liszttel. Zsemlegombóccal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: