2013-06-14 17:34:44• hírek • Szatmár.ro

Nyugdíjba vonult Burz Iulian

A Szamos Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének parancsnoki tisztjét ideiglenesen Dan Gheorghe látja el.

Megyei elöljárók és Temes, Kolozs, Arad, Beszterce megyék sürgősségi helyzetek felügyelőségeinek parancsnokai mellett az országos felügyelőség helyettes vezetője, Eugen Visan is jelen volt az ünnepségen, amelyet Burz Iulian Szatmár megyei parancsnok nyugdíjba vonulása alkalmából szerveztek meg. Az egységtől elköszönő parancsnok diplomák, elismerő szavak és apró ajándékok özönében búcsúzott bajtársaitól, akik többek között egy kalappal és egy sétapálcával lepték meg őt.

Burz Iulian 1957-ben született Fehér megyében, saját elmondása szerint pedig eredetileg mezőgazdasági gépész szeretett volna lenni, ám mivel arra az iskolára a családjának nem lett volna pénze, előbb rendőrnek jelentkezett. Mivel abban az évben telítettek voltak ott a helyek, ezért a tűzoltókhoz irányították. Az iskola elvégzésétől kezdődően vezetői pozícióban dolgozott, Aradon, Resicán teljesített szolgálatot, majd 1989-ben Szatmárnémetibe helyezték. 2009-ben, Stramb Gheorge nyugdíjba vonulását követően lett a Szatmár megyei egység parancsnoka. Búcsúbeszédében elmondta: mindent megtett azért, hogy a megye lakosai biztonságban érezhessék magukat, bizalmuk a tűzoltókban pedig töretlen legyen. Az újságírók kérdésére elárulta: még nem tudja, mivel tölti majd nyugdíjas éveit.

Burz helyét a 48 éves, Szatmár megyei születésű Dan Gheorghe veszi át ideiglenesen, illetve vette át pénteken az egység zászlajának átvételével. Ő az elmúlt években parancsnok-helyettesi pozícióban dolgozott. Megbízatása a parancsnoki tisztségre kiírt versenyvizsga eredményhirdetéséig tart.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: