2018-10-04 12:02:55• hírek • Szatmár.ro

Nyugdíjasok világnapját ünnepelte a Környezetvédelmi Ügynökség

Tíz éve már annak, hogy az ügynökség minden egyes év október elején találkozót szervez a nyugdíjba vonult munkatársaival, hogy együtt töltsenek egy pár órát.

A találkozások alkalmával a csoport meglátogatja mindazokat a befektetésre érdemes objektumokat és turisztikai célpontokat, melyekre büszke lehet Szatmárnémeti, és hosszú távon is hozzájárulnak a megye fejlődéséhez.

 

Az eddigi években ezekre az emblematikus helyekre látogattak el közösen az emléknapon: a Zöld Ház Ökológiai Oktatási Központ, a nagytarnai Ökológiai Tábor, a nagykárolyi kastély, az erdődi vár, az Iparosotthon, az atyai Rekreációs Központ, a szamosdobi ökologikus szemétlerakó, a szatmárudvari csokoládé gyár, a Kányaházi-tó.

 

Ezen az évfordulón a Alu Menziken vállalat gyárát látogatták meg Aranyosmeggyesen. A svájci tulajdonú gyárban több repülőgépgyártó számára alumínium alkatrészeket öntenek. A csapat ugyanott megnézte a régészeti központban a dák kemencéket is, melyek Kr. u. az első-negyedik századból maradtak fent ép állapotban. Az aranyosmeggyesi Lónyai kastély romjai sem maradhattak ki a látnivalók közül, és a Zetea pálinkaüzem is sorra került.

 

A kirándulásnak a szervezője és a helyi idegenvezetője Silviu Zetea volt, a pálinkaüzem vezetője. A bemutató alkalmával elmondta, hogy céljuk nem más, mint a pálinkafőzés családi hagyományának továbbadása a fiatalabb generációk számára.

 

Az utolsó állomás a napsütötte őszi délutánon a józsefházi homokbánya volt. A kirándulás lezárásaként pedig ünnepi asztal mellett pihenhettek meg a résztvevők, ahol boldogan emlékeztek az elmúlt tíz év kellemes, közös elményeire.

 

Így köszöntötte a Környezetvédelmi Ügynökség a nyugdíjas munkatársait.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: