2009-01-05 13:35:34• hírek • Szatmár.ro

Pakisztániakat csíptek el

Két cseh állampolgár segítségével akarta illegálisan átlépni az országhatárt a petei határátkelőnél az az öt pakisztáni férfi, akiket december 30-án csíptek el a határőrök. Olaszország volt az uticél.

 

A petei határátkelő közelében, körülbelül 800 méterre a magyar határtól fogták el azt az öt pakisztáni férfit, akik illegálisan próbálták elhagyni Romániát. Mint kiderült, a pakisztániakat két cseh állapolgárságú férfi segítette a szökésben. Egyiküket az öttagú csoport elfogasa után közvetlenül, míg másikukat nem sokkal később sikerült kézrekeríteniük a hatóságoknak, akit igazoltatás közben lepleztek le, amint a szökés során használt haszongépjárművet vezette egy határközeli útszakszon. Kiderült, hogy a már előzőleg elfogott cseh férfi testvére.

A nyomozás során kiderült, az öt pakisztáni 17 és 34 év közötti és mindannyian politikai menedékjogot kértek a román államtól, elfogásukkor ideglenes okmányokkal rendelkeztek. Kihallgatásukkor elmondták, úticéljuk Olaszország lett volna. A két cseh állapolgár, a 21 éves Martin P. és a 18 éves Jan P. a hatóságoknak elmondták, személyenkénti 150 euróért vitték volna el a pakisztániakat Olaszországba. A szökevényeket Nagybányáról a magyar határig fuvarozták, ahol a zöldhatáron át kellett volna elhagyniuk az országot, majd pedig ismét a már említett járművel folyatták volna útjukat.

A pakisztániak, illetve a cseh férfiak ellen eljárás indult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: