2009-07-21 17:25:02• hírek • Parajdi Andrea

Nyugaton akartak dolgozni

Két afgán állampolgárt kaptak el a Pete melletti zöldhatáron a Szatmár Megyei Határrendészek. A fiatalok Nyugat-Európába készültek.

Lassan már „hagyománnyá" válik, hogy rendszeresen illegális határátkelési szándékkal külföldi állampolgárú fiatalokat csípnek el a Szatmár Megyei határrendészek. Török, indiai és még pakisztáni törvényszegőkről is beszámoltunk az elmúlt hónapokban.

Július 20-án, hétfő este a petei zöldhatáron két afgán állampolgárságú fiatalra bukkantak - adta hírül a Szatmár Megyei Határrendészeti Hivatal.

A mindössze 16 éves A.A és a 21 éves A.Samir Nyugat-Európába készültek munkát vállalni. Mint az ellenőrzések során kiderült mindketten ideiglenes személyazonossági dokumentumokkal rendelkeznek, amelyet Máramaros megyében bocsájtottak ki.

A fiatal fiúk a hétfői nap folyamán tömegközlekedéssel érkeztek meg Petébe, majd sötétedés után elindultak Magyarország irányába. Az ügy kivizsgálása során nem vetődött fel annak a lehetősége, hogy valaki segítségükre lett volna a törvénybeütköző tervük megvalósításában. A két afgáni állampolgár ellen eljárás indult.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: