2014-05-21 17:09:26• hírek • Szatmár.ro

Nyomot hagytak az önkéntesek

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet „Szent Pál" Önkéntes Központja május 21-én, jókedv és napsütés kíséretében tartotta meg az elmúlt hét során elmaradt, Önkéntesség Országos Hete alkalmából tervezett egyik, „Boldog önkéntes, színes lenyomattal" nevet viselő akcióját.

Az akció során hat szatmárnémeti iskola huszonegy fiatalja dolgozott együtt, lefestették a Szent Pál Központ kerítését, futónövényeket ültettek és felszerelték az ezek növekedéséhez szükséges rácsokat. A tevékenységekben a Gheorghe Dragos, George Emil Palade, Traian Vuia, Elisa Zamfirescu, Constantin Brancusi és Ion I. C. Bratianu tanintézmények diákjai vettek részt.

Az udvaron végetért munka után a diákok mindegyike ott hagyhatta színes lenyomatát az erre a célra felállított falitáblákon, majd az ebéd elfogyasztása után szórakoztató játékokban mérhették össze ügyességüket.

Szintén az Önkéntesség Országos Hete alkalmából a Caritas Önkéntes Központja múlt héten, másik két akciót is szervezett, május 13-án a Zene egyesít program keretén belül a George Emil Palade Élelmiszeripari Líceum egyik énekes önkéntese, Vanka Rolland a Barátság Háza Központ énektanárával együtt egy zenés játékba vonták be a központ gyermekeit.

A gyerekek különböző dalokat adtak elő. Május 17-én pedig a Caritas Jótékonysági maraton keretén belül a Kossuth-kertben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és az Elisa Zamfirescu Technikai Líceum önkéntesei különböző játékokba vonták be a kicsiket és nagyokat egyaránt, arcfestés, pinata, célbadobós és lufiszállítás során mérhették össze ügyességüket a családok. Az első negyven nyertes díjakban részesült.

Kerítést festettek az önkéntesek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: