2009-02-13 13:31:44• hírek • Ferenczi Noémi

Szülőföldön magyarul

A 2008/2009-es tanévben is lehet pályázni az Iskola Alapítvány "Szülőföldön magyarul" támogatására. A pályázatokat az RMDSZ Mihai Viteazul utcai székházában lehet átvenni.

Az igénylők április 30-ig nyújthatják be pályázataikat. Csak úgy mint az előző években, olyan tanulók, illetve egyetemisták számára jár a támogatás, akik itthon, anyanyelvükön tanulnak. A tanulóknak 22 400 forintnak megfelelő lej, egyetemistáknak pedig jóval kevesebb, vagyis 2800 forintnak megfelelő lej támogatás jár - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Tasnádi István, a Szatmár Megyei Információs Iroda vezetője.

Az igénylést az egyik szülőnek kell benyújtania. A pályázati űrlap mellé a szülő személyi igazolványának másolatát, a tanuló születési bizonyítványának vagy személyiének másolatát kell csatolni. Szükséges továbbá egy igazolás attól a tanintézménytől, melyben az illető diák tanul. Az igazolásból ki kell derülnie, hogy a diák jelenleg is az adott iskola tanulója, hogy anyanyelvén, vagyis magyarul tanul és végül, hogy hányadik osztályba jár - magyarázta az irodavezető.

Szatmárnémetiben az RMDSZ Mihai Viteazul utcai 10 szám alatti székházában minden hétköznapon reggel fél 9 és délután 16 óra között, Nagykárolyban pedig az RMDSZ Kölcsey utca 2 szám alatti székházában minden hétköznapon reggel 8 és délután 15 óra között lehet átvenni a pályázatokat - tette hozzá Tasnádi.

A tavalyi évben körülbelül 10 ezer család nyert támogatást az Iskola Alapítvány pályázatán.

Az egyetmistáknak is jár az Iskola Alapítvány támogatása

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: