2009-08-17 14:37:10• hírek • Ferenczi Noémi

Nyolcvanezren fogják megkapni

Eddig közel húszezren kapták meg az Iskola Alapítvány ösztöndíját. Iskolakezdésig nyolcvanezer diáknak utalják át a támogatást.

Első körben közel húsz ezer diáknak utalták át az Iskola Alapítvány ösztöndíját - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Nagy Zoltán, a kolozsvári központi iroda vezetője. A támogatásban részesülő diákok fejenként 345 lej támogatásban részesültek.

A hónap végén még 59 ezer diák számára utalják ki a pénzt. Nagy ígéretei szerint, iskolakezdésig több mint nyolcvanezer diák fogja megkapni a támogatást. A hallagatói támogatások átutalására csak az év végén kerül sor, ugyanis még nem végezték el az adatok feldolgozását illetve a pályázatok elbírálását. A hallgatóknak 2800 forintnak megfelelő lej összegű támogatás jár.

Az ösztöndíjat postai úton illetve bankon keresztül juttatják el az igénylőknek Azok a pályázók kapták meg leghamarabb a támogatást, akik az ösztöndíj bankkártyára való átutalását választották. A kérelmezők körülbelül 20 százaléka kérte a banki átutalást. Az idei évben a Transilvania bankkal kötött megegyezés szerint, az Iskola Alapítvány támogatására pályázók számára ingyen készítettek bankkártyát, melyre a következő iskolai évben is kérvényezhetik a támogatás átutalását - magyarázta az irodavezető.

Szatmár megyében összesen 9300 nevelési-oktatási, illetve 400 hallgatói pályázat érkezett az Iskola Alapítvány pályázatára.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: