2011-05-15 17:54:02• hírek • Pietsch Lajos/MTI

Nyolcvanezren búcsúztatták Dárdait

A berlini Olimpiai Stadionban, klubrekordnak számító 286 első és 11 másodosztályú mérkőzéssel a háta mögött búcsúzott el a Hertha BSC-től és a profi labdarúgástól vasárnap Dárdai Pál.

A magyar válogatott 35 éves volt középpályása, aki az elmúlt 15 évben a berliniek kedvence lett, 80 ezer néző előtt, az Augsburg elleni Bundesliga II-es találkozón öltötte magára utoljára a Hertha kék-fehér mezét.

A meccs kezdete előtt a hangosbemondó üdvözölte Dárdait, a klub élő legendájának nevezve őt, az eredményjelzőn pedig hatalmas betűkkel megjelent a "Danke Pal", azaz köszönjük Pál felirat. Michael Preetz, a klub menedzsere, ügyvezető igazgatója virágcsokorral köszöntötte a búcsúzó játékost, aki a szokásos nyolcas számú mezében futott ki a pályára a kezdőcsapat tagjaként. Dárdai ezúttal is védekező középpályást játszott, az első hazai kapura lövés a 15. percben az ő nevéhez fűződött.

A berliniek magyar kedvence 42 percig volt a pályán, utána Markus Babbel vezetőedző az előzetes forgatókönyvnek megfelelően lecserélte őt. Dárdai tiszteletkört futott a stadionban, nyakában ötéves Bence fiával, miközben a 80 ezres közönség felállva üdvözölte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: