2010-04-11 20:17:51• hírek • Szatmár.ro

Nyolcvan borminta Avasújvárosban

Elek József vegyes bora nyerte a vasárnapi avasújvárosi borversenyt.

Hatvanöt fehér, tizenöt vörös bormintával neveztek be a kilencedjére megrendezett avasújvárosi borversenyre, amelyet vasárnap rendeztek meg a helyi kultúrotthonban. A zsűri az alábbiakból állt: Popa Dorin, ifj. Csávossy György, Serly Csilla, Umhauser Valéria, Komáromi József, Bencze Zoltán. A borbírák döntése értelmében a legjobb tavalyi bora Elek Józsefnek van a községben, aki vegyes mintájára 18,96 pontot szerzett.

Azt, hogy a zsűrizés igen szigorú volt, bizonyítja, hogy senkinek sem sikerült átlépnie a 19-es határt (20 pont a maximum).Popa Dorin értékelésében kifejtette: a borok többsége kitűnő volt, vannak viszont kisebb, feldolgozással és tárolással kapcsolatos hiányosságok, amelyeket ki kell küszöbölni. A szakember úgy érzi, az avasújvárosiak számára a helyi sajátosságnak számító bakator fajta jelentheti a borászat jövőjét, hiszen a világon egyedül itt terem ez a szőlőfajta. A megmérettetést ünnepi ebéd, és jó hangulatú beszélgetés zárta.

Aranyérmet szereztek: Elek József (vegyes, 18,96), Butka Géza (bakator, 18,86), Buús István (bakator, 18,70), Nagy Sándor (vegyes, 18,68), Ludróczki Imre (vegyes, 18,61), Bartos K. István (vegyes, 18,53), Süveg László (királyleányka, 18,53), Süveg Róbert (bianka, 18,7), Ludróczki Sándor (bakator, 18,8), Ludrüczki Sándor (vegyes, 18,76), Bartos Attila (bakator (18,63), Betea Toma (vegyes, olaszrizling, 18,73, 18,7).


Szigorú volt a zsűri a borversenyen
Szigorú volt a zsűri a borversenyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: