2012-08-01 13:48:49• hírek • Kocsis Zoltán

Nyolcszázezer lejbe kerülnének a nyugdíjasok a Transurbannak

Megismételte kampányígéreteit Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere azon a szociális találkozón, ahol a nyugdíjasok képviselőivel tárgyalt: a város első embere ingyenes tömegközlekedést és ingyenes strandolási lehetőséget ígért a nyugdíjasoknak.

Mircea Marian, a nyugdíjasok érdekképviseletének vezetője az idősek egyik fontos problémájaként a strandolás kérdését nevezte meg. Az Ifjúsági Tábor területén lévő medencét az idei évben a nyugdíjasok klubja üzemelteti, ám Marian kiemelte, hogy a termálvizet a városi strandtól kapják, ám annak beindítása után a tulajdonosnak már nem lesz érdeke ez a „jótékonyság". Noha a nyugdíjasok féláron juthatnak majd be a strandra, Marian azt kérte, nem lehetne-e ingyenessé tenni a belépőt. Példaként Nagyváradot említette, ahol mindkét városi strandon hét közben ingyenes a belépő az idősek számára.

Marian másik kérése az, hogy legyen ingyenes a szatmárnémeti tömegközlekedés a nyugdíjasok számára, mondván „mi vagyunk az egyedüli megyeközpont az országban, ahol a nyugdíjasoknak fizetniük kell."

Dorel Coica polgármester, akárcsak két hónappal ezelőtt a választási kampányában, most is megígérte mindkettőt. A stranddal kapcsolatban azt mondta, hogy első lépésben megpróbál minél kisebb árat kialkudni a tulajdonossal. Ezt követően a városi tanácsnak, mondta, mindkét kérdésben meg kell találnia azt a megoldást, hogy ingyenessé váljon a strandolás és a tömegközlekedés.

Jelenleg a Transurban féláron adja a jegyet a nyugdíjasoknak, az ár másik felét pedig a város kompenzálja. „Évi 800.000 lejbe kerülne a vállalatnak, ha teljesen ingyenessé válna a nyugdíjasok számára. Ráadásul akkor egy új jegyadási és ellenőrzési rendszert kellene bevezetni. Jeleztem a polgármester úrnak, hogy üljünk le tárgyalni, ám a múlt héten csak arról tudtunk megegyezni, hogy le kell ülnünk megegyezni", mondta némi fanyar humorral a Szatmár.ro-nak Molnár Csaba, a Transurban vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: