2009-01-07 12:07:49• hírek • Csenteri Judit

Nyolcszázezer gépkocsival kevesebb

Európa minden üzemében tovább csökken az előállított gépkocsik száma. 2009-ben, várhatóan 20,7 millió személygépkocsi kerül majd ki a gyárakból, jóval kevesebb, mint 2008-ban.

Az eladások visszaesése a továbbiakban is arra készteti a termelőket, hogy csökkentsék az előállított gépkocsik mennyiségét, elkerülve így a készletek felhalmozódását.

A CSM Wordlwide vállalat elemzői szerint az autóipar területén a jövőben is hanyatlásra lehet számítani. Amíg 2008-ban az előállított gépkocsik száma Európa szinten elérte a 21,5 millió egységet, 200 ezerrel kevesebbet ugyan, mint 2007-ben, addig idén az előrejelzések szerint mindössze 20,7 millió darab kerül majd ki az üzemekből.

Kelet-Európában sem olyan fényes már a helyzet, mint az a gazdasági válságot megelőzően volt. A kelet-európai autóipar teljes mértékben függ a nyugati ipartól. Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon, valamint Romániában a válság már megtette hatását, s Ukrajna, illetve Oroszország sem áll távol attól, hogy ideiglenesen leállítsa a gépkocsi termelést. 2008-hoz képest az elkövetkezendő két évben várhatóan 500 ezer egységgel fog csökkeni az eladott gépkocsik száma ebben a térségben is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: