2015-10-30 17:29:48• hírek • Szatmár.ro

Nyolcezer dolláros adomány a kórháznak

Károsanyag-kibocsájtás nélkül érkezett meg Szatmárnémetibe a gyógyszeradomány.

Péntek reggel adomány érkezett a Szatmár Megyei Kórházba: olyan gyógyszerek, amelyeket nap mint nap használnak. A több mint 8 ezer dollár értékű adomány a magyarországi Richter Gedeon gyógyszergyárból származik, tartalma pedig vérnyomáscsökkentők, szív- és érrendszeri betegségek gyógyszerei, fájdalomcsillapítók, fertőtlenítők és még sorolhatnánk.

Az adományt Janik Róbert, a Magyar Villanyautó Klub Egyesület elnöke maga hozta el Szatmárnémetibe, természetesen egy teljesen elektromos meghajtású Nissan haszongépjárművel. Feltevődik viszont a kérdés, hogy hogyan kerül az egyesület látóterébe Szatmárnémeti? Mint kiderült: Janik a 2000-es évek elején gyakori vendég volt a szatmári megyeközpontban, akkoriban lelkes támogatója volt a nemrég megalakult Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek. Akkor könyvadományokkal, szervezésben való részvétellel segítette a MIK-et.

Nemrég Kereskényi Gábor, jelenlegi parlamenti képviselővel vette fel a kapcsolatot az adományozás lehetősége kapcsán, aki közvetítő szerepet játszott és Dr. Láng Lászlóhoz irányította őt. Láng segítségével partnerséget kötött az egyesület a Szatmár Megyei Kórházzal, a mostani adományt pedig egy 6 ezer dollár körüli szeptemberi szállítmány előzte meg.

Gyógyszeradományt kapott a Szatmár Megyei Kórház

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: