2012-06-08 15:18:04• hírek • Póti Orsolya

Újabb könyvadomány a Megyei Könyvtárnak

A Szatmárnémeti Stea Egyesület ezen a héten tartotta figyelemfelkeltő kampányát, melynek keretében az utcagyerekek arányának csökkentésére kerestek megoldást. A rendezvény során könyvátadásra is sor került, június 8-án.

Péntek délelőtt a Szatmár Megyei Könyvtár multimédia termében került sor könyvátadásra a "Támogassatok, hogy tanítsuk meg az utcán élő gyerekeket és fiatalokat arra, hogy jobb életet éljenek" elnevezésű kampány keretében, amelyet a szatmárnémeti Stea Egyesület szervezett.

Az egyesületet a program megvalósításában többek között olyan intézmények és szervezetek támogatták, mint az Olaszországi Popica Onlus Egyesület, a Franciaországi Solidarite Enfance Roumanie Egyesület, a Frankofónia Nemzetközi Szervezete, a Svájci és a Franciaországi Nagykövetség.

A Frankofónia Nemzetközi Szervezete az egyesületet francia nyelvű könyvekkel is támogatta, melyeket a szatmári szervezet a Megyei Könyvtár rendelkezésére bocsájtott. A közel ötven könyvből álló adomány tartalmaz irodalmi, gyermekirodalmi és történelmi könyveket, illetve pedagógiai és szociológiai témájú kiadványokat.

A könyvátadón jelen volt David Bongard, a Frankofónia Nemzetközi Szervezetének egyik képviselője, aki kulcsfontosságúnak tartja a Stea Egyesület tevékenységeit, illetve a héten zajló kampányt.

Bongard a résztvevőknek elmagyarázta, mit jelent pontosan a Frankofónia, majd az önkéntesség fontosságáról beszélt. „A frankofónia kifejezés a frankofón országok és kormányok nemzetközi szervezete, valamint francia nyelven a franciául beszélő emberek közösségére is utal. A szervezet hivatalos neve "Organisation internationale de la Francophonie", amelynek 55 tagállama és kormánya van, valamint 13 jelölt országa. Románia 1993 óta tagja a szervezetnek: az ország 24 százaléka érti és beszéli a franciát" - magyarázta Bongard.

A rendezvényen Cristina Bala, a Stea Egyesület elnöke is felszólalt, elmondván: reméli, hogy a szatmári franciául tanuló diákok, és a pedagógusok előszeretettel használják majd a könyveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: